succe2.gif (2152 bytes)

 

Hundliv eller Gävle IRL

Oktober 2011
rapporterat av Sanne i egenskap av REPORTER  och därmed undantaget enligt 7 § PUL;-) skämt åsido eftersom dagboken tillkom före PUL så gäller Datalagen för innehållet.


Skriv på listan du oxå, klicka på bilden

Söndag 23:e

(19:50) spårångest
......Jisses vad länge sen jag skrev här;-) Det går ju inte att komma ihåg allt som hänt sen i somras typ, det har ju gått för lång tid omss;-) Hösten är iaf här & det är helt underbart. Vi har fantastiskt fina dygn med kalla nätter och strålande sol dagtid, den här helgen dock har det varit riktigt varmt dygnet runt och ingen nattfrost ens;-)
......Annars passar jag på att utnyttja nattfrosten. Till hundträing såklart! Jag har läst någonstans att vissa hundar tycker det är svårt att gå spår som man går ut i frosten och som solen sen värmer upp. Jag har lyckats få till 9 såna spår under oktober med varierande liggtider & jag har inte märkt att malledåren haft svårt med dom precis;-) Seriöst så går han ju kopiösa mängder spår så han har ju naturligtvis verktygen för att klara ut det oxå. Jag har varierat liggtider från ca 1 timme och då hade frosten direkt smält/var kvar bitvis i spåret - till 9,5 timme i fredags. Plus alla möjliga olika långa liggtider däremellan. Ivar är ju en *dröm* att gå med i riktigt *gamla* spår för då har en ett jättebra tempo och ligger inte på som han gör i färska spår.
......I september månad tävlade vi ju på Sandvikens BK. Och på tävlingen gick ju Ivar som en idiot i spåret;-( Jag har ju inte haft för vana att gå såna *färska* spår med honom, tror det ligger ca 1,5-2 timmar bara på tävling och jag körde ju alltid minst 3 timmars liggtid med honom förut. Nu efter tävlingen har jag tänkt om (igen) och varierar nu allt från 30 min till 11-12 timmar - MEN det hjälper ju inte problemet med att han är tokhet om spåret är färskare än ca 3 tim - då går han som en idiot;-) Och det kommer han nog fortsätta med så länge han orkar gissar jag, Pippen gick ju oxå som en idiot i färska spår och han lugnade inte ner sig förräns han var runt 11 år;-) För att återgå till tävlingsspåret så gjorde han ett kanonjobb (förutom att han var het), jag bromsade som en idiot hela vägen så att han inte skulle missa några pinnar och han *rävhoppade* på varje pinne;-) Trots att jag bromsade så mycket + kort lek + lite vatten vid varje pinne så tog vi oss runt på 19 minuter och det var ett jättejobbigt spår upp och ner på ett *berg* - jag var helt slut innan vi kom till slutet och tänkte strunta i det för jag kände att "jag orkar inte mer snart" MEN det hade inte varit schysst mot min urduktiga hund så jag kämpade på till slutet. Det var fullängd på spåret alla gånger, enligt runkeeper nästan 1500m men den visar ju lite för mycket.
......Just nu råder spårångest de luxe inför det stundande snöhelvetet;-( Jag kommer att ruttna totalt om det blir ännu en 6 månaders vinter med 50cm nysnö var och varannan natt som jag måste skotta undan innan jobbet. Lägger spår så gott som varje dag nu för att *kompensera* vinterhelvetet när det inte går att vara i skogen. Iofs tycker jag att det är *bra* att lägga spår på parkeringsplatser och liknande ställen för det är ungefär det samma som att gå *gamla* spår tror jag. Det blir lixom bara själva spåret och inte någon doftinformation från terrängen. Det blir oxå uppletande flera gånger varje vecka, gäller att utnyttja barmarken så länge det finns. Jag mår dåligt när jag inte kan vara i skogen varje dag, det är ju min *meditation* och återhämtning - jag begriper inte hur folk klarar av att leva utan att vara i skogen i flera timmar varje dag;-) Det är därför jag *ruttnar* på vintern när det inte går att ta sig fram i skogen (råterräng) pga det meterdjupa snöhelvetet;-(


Dagens uppletanderuta; Ivar ligger och väntar på att få börja.

¤º°`°º¤ø,¸¸,ø¤º°`°º¤

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

i.gif (1004 bytes)http://listen.to/sanne
V3-URL

I got if for free from http://come.to